ForsideMRSA casesMRSA plakatenJP gengiver sickpigs.dk's løbeseddel i faksimile

JP gengiver sickpigs.dk's løbeseddel i faksimile

-

jp_lobeseddel
Selv om JPs omtale bidrager til bagatelliseringen af MRSA-faren, gengiver avisen hele løbesedlen på sin hjemmeside. Vi takker for opmærksomheden! Screendump fra jp.dk

Tirsdag havde Odder Kommune og Landboforeningen i Odder og Skanderborg så indkaldt til borgermøde, for at berolige de nervøse borgere.

“Løbesedler om svine-MRSA-bakterien har skabt panik blandt kommunens borgere, og derfor indkalder Landboforeningen Odder-Skanderborg og Odder Kommune til møde,” skriver landboforeningen på sin hjemmeside.

“Det er helt ud af proportioner, og jeg er bange for, hvad det kan udvikle sig til med sådan en skræmmekampagne. Vi prøver på at få skabt en god og saglig dialog og arrangere et borgermøde på et godt, fagligt grundlag,” sagde næstformand i miljø- og teknikudvalget, Jakob Taul (K) i Odder Kommune inden mødet til Århus Stifttidende.

Og umiddelbart ser det ud til at mødet har dæmpet frygten for svinene og for dem, der arbejder med dem i staldene.

“Jeg har hørt, at der sandsynligvis er MRSA i alle svinestalde. Men alligevel tør jeg godt lade børnene lege sammen. Sandsynligheden for at de bliver smittet er lille, og hvis de gør, er sandsynligheden for at de bliver syge af smitten, ikke særlig stor,” sagde Anita Birkbak, der bor lige ved siden af en stor svinefarm efter mødet til DR.

Med til mødet var overlæge og områdechef for Bakteriologisk Overvågning og Infektionshygiejne på Statens Serum Institut Robert Skov, som var inviteret for at præsentere fakta om MRSA’s smittefare og udbredelse.

via Borgermøde beroligede MRSA-skræmte beboere – Indland.