Forsidebagatellisering af MRSA-farenLone Vitus' referat fra borgermødet om svine-MRSA i Odder kommune

Lone Vitus' referat fra borgermødet om svine-MRSA i Odder kommune

-

Kredsdyrlæge i fuld gang med bagatelliseringen af MRSA
Kredsdyrlæge Maren Holm Johannesen i fuld gang med bagatelliseringen af MRSA

Lone Vitus, Amstrup ved Alrø skriver om MRSA-mødet den 28. oktober i Egmonthallen i Hou.

 – sportshallen var et godt valg, dommerne kunne have været bedre.

Havde man fra mødets begyndelse været i tvivl om, hvor mange af borgerne i salen, der var svineproducenter, og hvor mange der ikke var, stod det efter kort tid klart.

Som nævnt i begyndelsen af dette indlæg, havde erhvervet selv afstedkommet oplysningsmødet for at bygge bro og afværge mere dårlig stemning om svineproduktionen i kommunen. Om det var fordi, vi var i en sportshal, kan ingen vide, men der tegnede sig en højst usportslig opførsel.

Når eksempelvis veterinærdirektøren – toppen af dansk myndighed indenfor området – roste landbruget for erhvervets antibiotikaforbrug, brød en anseelig del af salens gæster ud i klapsalver. Da formanden for landboforeningen svarede på et spørgsmål om, hvorvidt en øget fravænningsalder hos pattegrisene kunne mindske sygdom og dermed antibiotikaforbrug, rungede det også af begejstring.

Hans svar var iøvrigt, at “Det er et spørgsmål om dyrevelfærd. Hvis grisene fravænnes efter 7 – 8 uger mod de nuværende 3 – 4 uger, er der ingen velfærd for soen.”

Læs det bare igen.

I økologisk svineproduktion er fravænningsalderen 7-8 uger. Men der er søerne heller ikke lukket inde i et smalt jernbur, så formanden har nok ret. Det ville være værre for soen at skulle stå i det konventionelle system flere uger. I økologisk produktion anser man ikke antibiotika som et produktionsmiddel.

Det korte af det efterhånden meget lange indlæg er, at mødet blev en pinagtig holdkamp i stedet for at bygge bro. Et show med to hold der dystede, og dommerne holdt med det ene.

via Borgermøde om svine-MRSA i Odder kommune – sportshallen var et godt valg, dommerne kunne have været bedre | Beretninger fra et autentisk landbrug fra Lone Vitus’ blog.