ForsideMenneskers sundhedFarlige fødevarerH5N8 fugleinfluenza fundet i andefarm i Yorkshire

H5N8 fugleinfluenza fundet i andefarm i Yorkshire

-

Fugleinfluenza breder sig hurtigt i Europa. Tilfælde i Tyskland og Holland suppleres nu med et udbrud i Nordengland af den smitsomme H5N8 variant af fugleinfluenza. Det tyske netmedie Tagesschau.de meddeler følgende:

Fugleinfluenza breder sig stadig mere i Europa.  Efter tilfælde i Tyskland og Holland er en fjerkræfarm i Nordengland ramt. Det drejer sig om en andefarm i Yorkshire. Det britiske sundhedsministerium meddeler, at samtlige dyr er blevet nødslagtet.

150.000 kyllinger nødslagtet i Holland

I weekenden fandt de hollandske myndigheder fugleinfluenza type H5N8, og kort tid forinden var samme type konstateret i Tyskland. Typen er dødelig for fugle men kan overføres tilmennesker, hvorfor alle 150.000 dyr fra en gård i Henkendorp 65 kilometer syd for Amsterdam blev aflivet.

Af sikkerhedsgrunde forbød myndighederne al transport af æg, fjerkræ, og andre produkter som gødning i hele landet i 72 timer. Dette forbud gælder i yderligere 30 dage i en omkreds på 10 kilometer fra den ramte opdrætter. I denne zone findes der yderligere 16 farme.

FN advarer om en meget smitsom virus.

I september advarede FN om en ny, meget smitsom fugleinfluenzavariant kaldet H5N6. I 2003 blev Holland ramt af H5N7 virus. I følge pressen blev den gang på foranledning af sundhedsmyndighederne 3 millioner fugle aflivet.

(oversættelse sickpigs.dk)

Tagesschau.de

Guardian