ForsideFinansielle landbrugstabUrentable landbrug malker igen Vestjysk Bank for over 100 millioner

Urentable landbrug malker igen Vestjysk Bank for over 100 millioner

-

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Landbruget taber penge og kan ikke betale i banken

Skatteyderne skal til lommerne for at dække Vestjysk Banks landbrugsrelaterede tab.

Kriseramte Vestjysk Bank med hovedsæde i Lemvig kom skidt igennem årets tredje kvartal.

Nye nedskrivninger i den stærkt udfordrede landbrugssektor betyder, at banken må se et minus på 63 mio. kr. i øjnene alene i perioden juli-september. Det fremgår af bankens regnskabsmeddelelse for tredje kvartal.

Her forklarer man desuden, at der er udgiftsført et beløb på 50 mio. kr. i form af en ekstraordinær porteføljenedskrivning inden for landbruget. Det er penge, som man forventer at skulle vinke farvel til i indeværende kvartal.

via Vestjysk Bank ramt af nye landbrugskvaler – Erhverv – LIVE.

Vestjysk Bank er i praksis overtaget at staten, som i stedet for tilbagebetaling af den udlånte såkaldte hybride kernekapital fik aktier i banken. Disse aktier er nu næsten værdiløse. Seneste kurs var på ca. 10 kroner pr aktie med pålydende på 100 kr. Finanswatch fortæller, at Danske Bank anser Vestjysk for underkapitaliseret