Overlæge bagatelliserer MRSA-risikoen

Figur_MRSA_Europa.ashx
Figur: Andelen af resistente MRSA-bakterier i Europa. Udarbejdet af Det Europæiske Center for Sygdomskontrol (ECDC) i Stockholm i 2013. Læs hele opgørelsen fra ECDC.

 

”Frygten for MRSA blandt danskerne er uden tvivl overdrevet,” konstaterer ledende overlæge i Hospitalsenhed Midt, Steen Lomborg Andersen, på Foodcultures hjemmeside.

– Vi får masser af henvendelser fra bekymrede danskere. Også fra landmænd, sygeplejersker og andre faggrupper, som burde have en baggrund for at forstå MRSA. Men de er simpelt hen blevet forvirret over alt det, der står i pressen. Det er ganske uheldigt, når frygten vokser sig for stor på den måde, siger Steen Lomborg Andersen til Landbrug & Fødevarers netmedie Foodculture.dk.

Steen Lomborg Andersen henviser til, at niveauet for de resistente MRSA-bakterier ligger på under 2 pct. af stafylokok-infektionerne i Danmark. Til sammenligning ligger tallet på over 25 pct. i både i Italien og Grækenland, mens mere end 50 pct. af stafylokokkerne i Portugal er resistente MRSA-bakterier.

– Hvis man kan glæde sig ved at rejse til Sydeuropa, behøver man absolut heller ikke at være bekymret for MRSA eller at møde andre mennesker med MRSA herhjemme, siger Steen Lomborg Andersen og forklarer et kort fra Det Europæiske Center for Sygdomskontrol (ECDC) i Stockholm:

via Videncenter for Svineproduktion – faglig viden om svineproduktion – MRSA-frygt ude af proportioner mener overlæge.