Forsidebagatellisering af MRSA-farenLandmænd mener ikke, at MRSA kan udryddes

Landmænd mener ikke, at MRSA kan udryddes

-

Kun 37 procent, godt hver tredje svineproducent, erklærer sig i en rundspørge, som Politiken har lavet i samarbejde med Danske Svineproducenter helt eller delvist enige i, at de er bekymrede over spredningen af den multiresistente bakterie. 42 procent erklærer sig uenige i det.

– Det er måske, fordi de har hørt mere om det end de fleste andre. Nu har de fundet frem til, at to tredjedele af besætningerne er smittede, men i svinebranchen har vi nok vidst det i et stykke tid, og der har været en vis resignation, siger Hans Aarestrup, der er direktør i Danske Svineproducenter, til Politiken.

– Vi har set, hvordan de har haft problemet i Holland og Tyskland i flere år, og vi har nok håbet, at det ville gå langsommere hos os, men vi har ikke haft den store forventning om, at vi kunne forhindre spredningen i Danmark, tilføjer han.

82 procent af svineproducenterne svarer i rundspørgen, at de ikke ved, om deres egen besætning er smittet med MRSA. Og 89 procent af landmændene mener i øvrigt, at det er urealistisk at udrydde MRSA blandt levende svin i Danmark.

via Landmænd tager let på bakteriefaren i svinestaldene – Erhverv – LIVE.