ForsideLederLeder: Nytårtorsken, Dan Jørgensen

Leder: Nytårtorsken, Dan Jørgensen

-

1-torskedan
Minister for dyrevelfærd, torskekandidat, Dan Jørgensen holder fast på en nyfanget hornfisk, som han formodentlig afliver straks derefter.

 

Ekstra Bladet har nomineret Dan Jørgensen til Årets Nytårstorsk, og her på redaktionen håber og beder vi neglebidende til, at han får denne meget store ære.

Næppe nogen anden minister har skuffet så fælt. Som EU parlamentariker stod han fast på en klar dyrevelfærds- og miljødagsorden, men fem minutter efter at han som hjemvendende håbefuld minister havde været til kaffe og blødt brød på Axelborg, var alt glemt, og nu handlede det om at holde en synkende skude, nemlig landbruget, oppe så længe som muligt og så billigt som muligt.

nytårstorskMen billigt blev det ikke. Dan Jørgensen skovlede ud af skatteydernes penge, for dansk landbrug er så ruineret, at konkurser på stribe kun kan undgås med en stadig strøm af penge.

Mange penge.

Gylle.dk regnede sig frem til, at ministeren hældte to millioner ud til landbruget hver eneste af i sine første 125 dage i ministerstolen.

50 mio. kr. i skjult erhvervsstøtte til svinefabrikkerne. De får pengene mod at love at behandle søerne en smule bedre end i dag.

180 mio. kr. i februar til producenterne af sødmælkskalve, som skulle love at lade være med sende kalvene ned til dyremishandling i Holland for at få pengene.

20 mio. kr. til en forskningsindsats mod halebid, til trods for at årsagerne til netop halebid er veldokumenterede gennem stribevis af undersøgelser.

Det var vel nok torskedumt, for han troede åbenbart på landbrugets mundtlige løfter om at pine dyrene en lille smule mindre end ellers.

Og tænk, Dan Jørgensen proklamerede et ”svinetopmøde”, der skulle vise vejen frem for miljø, klima, natur og svineavl. Men da han kom ned fra bjerget, havde han to stentavler med tomme hensigtserklæringer og den slags med. Sikke da en torsk!

Han hoppede også på landbrugets løfter om at reducere mængden af tetracyklin med 50 % (og øge forbruget af andre antibiotika) og en lovet, meget lille reduktion over fem år, hvor der så ikke sker en dyt, æder han begejstret, som når en torsk sluger en krabbe nede på havets bund.

Kun en kæmpetorsk overlader kontrollen med MRSA-spredningen til Landbrug & Fødevarer.

Dan Jørgensen sprang fra alle løfter om at følge ombudsmandens afgørelse i sagen om aktindsigt i MRSA-listerne, så snart Axelborgs advokat sagde BØH og stævnede staten. En skræmt lille bangebuksetorsk, er Dan Jørgensen, så sandelig

At han også som fiskeriminister har sat ind med en ”historisk” regulering af lystfiskeriet, kan kun øge hans chancer for at blive nytårstorsken 2014.

Vi ønsker ham held og lykke!

Landbrugsavisen

Læs hele artiklen fra Gylle.dk