Økokyllinger trækkes tilbage på grund af salmonellafare

Fødevarestyrelsen oplyser af såvel økologiske som andre kyllinger nu trækkes tilbage fra markedet efter at en kødgrossist har fundet farlige bakterier i flere partier kød. Advarslen kommer tre dage efter slagtedatoen, den 20. februar. En del af det farlige kyllingekød er altså både solgt og spist. Fødevarestyrelsen skriver på sin hjemmeside bl.a:

HKScan Denmark A/S har i en egenkontrolprøve af kyllingekød benyttet til produktion af hakket kyllingekød påvist salmonella. Virksomheden trækker derfor det hakkede kød tilbage.

OPDATERET 27-02-2015: Yderligere prøver udtaget af HKScan fra samme parti kyllinger men fra andre udskæringer, har ligeledes vist tilstedeværelse af salmonella. Tilbagetrækningen udvides derfor til at omfatte øvrige produkter fra dette parti.

OPDATERET 27-02-2015 – præcisering af teksten

Tilbagetrukne fødevarer, Publiceret: 23. februar 2015​​

Hvilke fødevarer:Hele kyllinger, udskæringer af kylling, hakket kylling og tilberedt kyllingekød fra slagtedatoen 20/2-2015 trækkes tilbage.Varerne er pakket på forskellige datoer i forskellige pakningsstørrelser og for nogle produkters vedkommende under forskellige varemærker.Specifikt for det hakkede kød og for nogle af varemærkerne er pakning sket på særlige datoer – de omfattede produkter kan ses af vedhæftede liste

Der er dog produceret en del flere varer til andre modtagere en dem, der er nævnt i den mellemste tabel i den vedhæftede liste som også trækkes tilbage.

Disse varer omfatter både økologiske og ikke økologiske hele kyllinger, udskæringer og tilberedte marinerede varer. Disse varer kan kendes ved at de alle er: Produceret/pakket på datoerne: 21/2-2015, 22/2-2015 eller 23/2-2015 og bærer Det ovale sundhedsmærke med teksten: DK 733 EF se nederste tabel i vedhæftede listeSolgt i:Varerne er solgt både i detailbutikker i hele landet og til grossister.Varerne med de forskellige varemærker Brand er solgt i de butikskæder der er nævnt i vedhæftede liste.Øvrige varer hvor kendetegnet på emballagen er det ovale sundhedsmærke med teksten DK 733 EF og produktionsdato/pakkedato 21.-23/2 2015 er solgt i detailbutikker i hele landet samt til engrosvirksomheder

Yderligere prøver af andre dele af partiet har også vist tilstedeværelse af salmonella. Derfor trækkes resten af varerne i partiet også tilbage.

via Fund af salmonella i kyllingekød.