ForsideAktindsigtApple får jord til datacenter til spotpris "uden offentligt udbud"

Apple får jord til datacenter til spotpris "uden offentligt udbud"

-

sickpigs.dk kan afsløre, at prisen for de 92 hektar af statens jord ved Foulum, som Apple via selskabet Oconee Limited i skattelyet Irland ligger langt under, hvad andre må betale for industrijord.

Ved Oksbøl koster en hektar 500,000  uden byggemodning, men Appleselskabet skal kun betale  250.000 kr. pr. hektar ved Foulum, i alt 23. mio kroner. Det fremgår af et aktstykke til finansudvalget, at prisen er fastlagt i samarbejde med “en ejendomsmægler”, men andre industrier får ikke mulighed for at købe jorden eller byde på den. Jorden er i øjeblikket pålagt dyrkningspligt som landbrugsjord, så der skal ske en ændring til industriområde, hvilket er et politisk spørgsmål

Ejendomsmæglerens navn fremgår ikke af en aktindsigtsbegæring, som sickpigs.dk har fremsendt, men som kun resulterede i en fremsendelse af et offentligt aktstykke. Korrespondancen mellem sælgeren, staten, og Apple er heller ikke blevet fremsendt, selv om denne tydeligvis er omfattet af både miljøoplysningsloven og offentlighedsloven.

Aktindsigt. svar til Knud Haugmark 15.00348-2

Pris for industrijord på Industrivej ved Oksbøl