L&F: Verden består af Kina og Japan.

-

IMG_0584
Herover ses nogle af de danske “højkvalitets” slagtesvin. Disse nåede dog ikke at komme på markedet i Kina og Japan.

Landbrug og Fødevarers økonomiske orakel, Thomas Søby, overrasker ved i dagens Politiken at fortælle, at noget svinekød handles til højere pris end “vores konkurrenter i EU får”, men han fortæller ikke, hvor stort et underskud hele svineproduktionen – eller det omtalte kød for den sags skyld –  giver. I følge L&Fs egne såkaldte prognoser må selv de dygtigste landmænd se frem til “milliontab” i 2015, så det vil sikkert koste omkring 5 mia. at holde den stinkende svineproduktion i gang hele året. Thomas Søby skriver bl.a:

”Af den årlige danske svinekødseksport på 30 mia. kr. som stort set kun består af konventionelt produceret svinekød, handles en tredjedel til en pris, som ligger 20 pct. eller mere over de priser, som vores konkurrenter i EU får.”

Han mener i øvrigt,  at “verden” defineres af  Kina og Japan. Han skriver bl.a:

“Det betyder, at Danmark hvert år eksporterer for ca. 10 mia. konventionelt svinekød, som f.eks. Kina og Japan er villige til at betale mere for end for svinekød fra andre lande. Vores svinekød, bulk eller ej, rummer således kvaliteter som verden er parat til at honorere med en betydelig merpris,”

At der er tale om en gigantisk underskudsforretning og at netop danske landmænd trækker millioner ud af skatteyderne for at få oplagret 6.000 tons usælgelige svinekroppe,  forbigår den snilde økonom i tavshed.

Mens spækket harskner på de frosne svin, leverer Thomas Søby højkvalitets-manipulation i lange baner.

Men det er jo også det, han bliver betalt for.

via Cheføkonom: Svinekød fra Danmark er højkvalitetskød.