Maskinstation saboterer millionindsatsen for rent drikkevand til Århus

Vandværkerne omkring Århus har uddelt millioner med let hånd til landmænd, som frivilligt vil beskytte drikkevandet under deres marker imod pesticider. Budgette var på 250 mio, og der er allerede uddelt over 100, men virkningen er udeblevet. Enkelte forurenende landbrug og virksomheder er nok til at ødelægge drikkevandet for hundredtusinder af mennesker og forureningen med sprøjtemidler sender en kæmperegning videre til vandværkerne, der skal foretage afværgeboringer og må opgive forurenede brønde.

I stedet for at beskytte drikkevandet er de mange millioner fra vandværkerne røget i lommerne på skovejere og andre, der i forvejen ikke bruger sprøjtemidler. Dette har sickpigs.dk dokumenteret gennem flere eksempler.


 

TV2 Østjylland bringer denne nyhed:

– Vi har fundet forskellige pesticider, der i blandt bentazon, i meget store koncentrationer. 190 gange grænseværdien. Det er rigtige meget, det er sjældent, vi ser så meget, siger Jes Pedersen, der er kontorchef i miljøafdelingen i Region Midtjylland.

Stammer fra sprøjtemidler

Årsagen skyldes ifølge regionen maskinstationen Østerskov Gård, fordi grundvandet ved den tidligere maskinstation er fyldt med pesticider.

via TV 2 | ØSTJYLLAND | Kæmper for rent drikkevand | Nyheder | Aarhus.