Forsidebagatellisering af MRSA-farenKjeld Hansen spørger: Hvem slap MRSA bakterierne løs på befolkningen?

Kjeld Hansen spørger: Hvem slap MRSA bakterierne løs på befolkningen?

-

I et velargumenteret indlæg i JP skriver miljøjournalist og landmand Kjeld Hansen bl.a:

På et lukket møde i Fødevareministeriet engang i 2013 traf en håndfuld ministerielle embedsfolk og et par dyrlæger den drastiske beslutning at sige nej til et ekspertforslag om at bekæmpe svine-MRSA ude i staldene. Man ville heller ikke arbejde for at etablere MRSA-frie handelsveje for svin.

Embedsfolkene var »bekymrede for, at en offentliggørelse af MRSA-status ville være meget omkostningstung for svineproducenterne, og at MRSA-frie handelsveje kunne være problematiske i forhold til de allerede eksisterende handelsrestriktioner for salmonella«. Det fremgår af Rigsrevisionens kulegravning fra 7/10 i år af Fødevareministeriets indsats i kampen mod landbrugets smitsomme MRSA-bakterier.

Netop denne beslutning er det centrale kritikpunkt i den omfattende beretning, fordi den reelt betød, at befolkningen blev prisgivet smitten. Alene af den grund er det af stor interesse at få belyst, hvem der traf den fatale beslutning, men også som en forudsætning for at få bragt ministeriets MRSA-indsats på linje med sundhedsvæsenets og Rigsrevisionens forventninger.

Læs mere her: Kampen mod MRSA.