ForsideMenneskers sundhedDrikkevand & pesticiderØl kan nu bruges som ukrudtsmiddel

Øl kan nu bruges som ukrudtsmiddel

-

1-DSC00107
Tysk øl indeholder glyphosat. (arkivbillede)

 

Selv om mængderne er meget små, kan tysk øl bruges til at bekæmpe uønsket plantevækst, også kaldet ukrudt, idet øl indeholder små mængder Round-Up. Muligvis udskilles plantegiften med urinen, så man kan altså opnå virkningen ved først selv at indtage den ølfortyndede Round-Up og så urinere på mælkebøtterne, kvikgræsset og den stolte Henrik.

Det kræver dog en del træning at ramme præcist med giftsprøjten, især efter at man har indtaget meget store mængder glyfosfatopløsning. Kvinder bør på grund af risikoen for fejl- og overdosering kun bekæmpe ukrudt på denne måde ved festlige lejligheder.

Niagara vandfaldene

Til beroligelse for Harboe Bryggeri kan vi oplyse, at vi her på redaktionen ikke holder op med at vælte Harboe Light 2.7 % ned  i et omfang, der tåler sammenligning med Niagara vandfaldene, for dels understøtter vi gerne fødevareklyngen og dels skal ukrudtet jo bekæmpes.

1-harbo
Redaktøren i tvivlsomt lys med en Harboe Light i hånden. Det vides ikke om Round-Up også har fundet vej til denne øltype.

Vi hilser også denne berigelse af øllerne velkommen, mest fordi den ikke lover godt for Landbrug og Fødevarers urineksperiment fra Roskildefestivalen, hvor man indsamlede urin fra drukne gæster for at bruge den til at gøde maltbyg, som så kunne blive til øl til næste års festival/ølfest.

Med mindre man altså bruger “Round-Up ready” maltbyg.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Kan glyphosat nedvisne planter, kan stoffet måske også påvirke behåring eller selve sprøjten. Glyphosfat også kaldet Round-Up er fundet i næsten alle tyskeres urin.

Vi skal dog påpege nødvendigheden af, at myndighederne øjeblikkeligt undersøger, hvorvidt glyfosfaten opfatter mændenes ukrudsprøjte som uønsket plantevækst og derfor fremkalder irreversibel nedvisning. Dette kunne have alvorlige konsekvenser for befolkningens størrelse og aldersfordeling og dermed også for vækst og arbejdspladser.

“Ukrudt forgår ikke så let” hvæser redaktøren med indforstået øjekast og et svedent fnis, idet han bunder endnu en Harboe Light og ræber sig længe og velbehageligt.

Ingeniøren skriver bl.a:

Der er rester af verdens mest benyttede pesticid, glyphosat, i samtlige de 14 øl, som tyskerne holder mest af. Det viser en test, som miljøorganistionen Umweltinstitut München har gennemført. Glyphosat indgår blandt andet i Roundup og er stærkt omstridt, efter at WHO’s kræftpanel, IARC, sidste år fastslog, at det sandsynligvis er kræftfremkaldende. Den melding blev senere undsagt af EU’s agentur for fødevaresikkerhed, Efsa, og de to institutioner ligger nu i nærmest åben krig.

Umweltinstitut München mener imidlertid, at der er uden for diskussion, at glyphosat ikke bør findes i fødevarer, heller ikke i meget små mængder. For det er der nemlig tale om. Det måles i relativt få mikrogram pr. liter.

Kilde: Glyphosat-rester i de 14 populæreste tyske øl | Ingeniøren