ForsideLandbrugets falske pibeDet er de andres skyldArla-direktør: Det er (stadig væk) Rusland og Kinas skyld

Arla-direktør: Det er (stadig væk) Rusland og Kinas skyld

-

Selv om det snart er et år siden, at marginale fjernmarkeder for tørmælk lukkede i Rusland og Kina, bruger Arladirektøren stadig manglende afsætning i disse lande som den udefra, ukontrollerede skæbne, der får mælkeprisen til at ligge lige omkring 2 kroner pr. kilo. Han synes at mene, at det er Ruslands og Kinas simple pligt at købe de dygtige danske bønders overproduktion. Ellers er det bare ikke fair!

Måske skulle man hellere rette blikket imod de årsager, som man kunne gøre noget ved, for eksempel en håbløs overproduktion til markeder som ikke eksisterer.

Landbrugsavisen skriver bl.a:

 

»Vores mælkepris afspejler den indtjening, vi har nu. På baggrund af den må vi desværre sænke mælkeprisen. Vi ser fortsat markeder, specielt Rusland og Kina, der ikke er med til at trække fra på efterspørgselssiden. Og når vi samtidig ser en øget mælkeproduktion i Europa, så sætter det priserne under pres,« fortæller Peter Giørtz-Carlsen og tilføjer:»Vi mener, at Arla har den rette strategi til at få os igennem det her, selv om den nuværende situation er ekstrem – ikke kun for Arla, men også for alle andre i det globale mejerimarked.«

Kilde: Arla-direktør: Situationen er ekstrem | Landbrugsavisen