ForsideDen økologiske illusionVarm luft fra Økologisk Landsforening

Varm luft fra Økologisk Landsforening

-

En undersøgelse foretaget af Concito viser, at økovarer er større klimasyndere end ikke-økologiske varer. Det drejer sig  om såvel animalske som vegetabilske varer.

Økologisk landsforenings formand sender denne indviklede forklaring ud i æteren for at forsvare sin forenings formål: fremme af økologisk kødproduktion.

“De 30 procent af forbrugerne, der spiser mest økologi, spiser halvt så meget kød som de 30 procent, der aldrig spiser økologi. Økologiske forbrugere er dermed bedre for klimaet, fordi de spiser mindre kød. Det er den vej vi skal.”

Bortset fra, at Vegetarisk Landsforening nok ville fortolke tallene sådan, at vegetarer vælger mere økologisk, så  er det altså den animalske del af forbrugsvalget, der afgør klimabelastningen. Og øget økologisk andel forværrer den faktisk. Det har flere undersøgelser allerede bekræftet.

Økologisk landsforenings hjemmeside bugner af kød. Se for eksempel dette pressestunt, hvor økologiske kyllinger lukkes ud på græsmarken, hvor de skider over det hele med stor udvaskning af næringsstoffer til følge.

PS: Handyrene i den økologiske æggeproduktion bliver i øvrigt dræbt umiddelbart efter klækningen og malet til minkfoder.  Men minkene er vistnok endnu ikke forsynet med det røde ø-mærke af den grund…