ForsideLederLeder: Hvilken legemsdel bruger dr. Henrik Westh til at tænke med

Leder: Hvilken legemsdel bruger dr. Henrik Westh til at tænke med

-

Henrik Westh
Frikadeller er ikke MRSA-smittefarlige, mener Henrik Westh fra Hvidovre Hospital. Han er helt tryg på forbrugernes vegne selv om halvdelen af alt svinekød er MRSA inficeret.

Som uddannet i fysiologi vil han nok selv mene, at det er hjernen. Her på redaktionen stiller vi  os mere end tvivlende til dette udsagn. Faktisk er det så tosset, at det bekræfter vores hypotese om, at han bruger sin bagdel til andet end at sidde på.  Den gode doktormand er ekspert i MRSA og udtaler til radioavisen at han “ikke er bekymret på forbrugernes vegne“, selv om halvdelen af svinekødet i butikkerne er inficeret med MRSA, en multiresistent  stafylokok.

Det burde han være. For hvis MRSA er så udbredt i svineproduktionen, så findes bakterien i rigtig mange besætninger, hvorfra den bringes ud i samfundet med de ansatte. Et enkelt halbal i en af landets svineprovinser er en ren bakteriebombe. Ikke alene følger et sådant arrangement kø i lægehuset af unge mænd, der har fået “en dårlig”. Nej, mange familier vil uundgåeligt få MRSA overført fra kyssende svinepassere på det svedige dansegulv, og dermed er børnehaver, plejehjem og hospitaler truede. Og det er altså ret bekymrende, doktor Westh.

Boykott danske bakteriesvin

Den manglende handling fra myndighedernes side for at bremse MRSA, hvilket har vist sig ret enkelt i Norge, må få forbrugerne til massivt at boykotte danske bakteriesvin. Ikke fordi kødet er farligt, men selve produktionen er er trussel for folkesundheden og sundhedssystemet.

Det ville den ubekymrede professor Henrik Westh også kunne indse, hvis han ellers brugte indersiden af sit udmærkede hoved til at tænke med.

For det er direkte uansvarligt at bagatellisere MRSA-problemet  over for offentligheden som professor Henrik Westh d.d. gjorde det i radioavisen.

det mener sickpigs.dk