ForsideDen økologiske illusionØkokød sælges med tilskud af MRSA bakterier

Økokød sælges med tilskud af MRSA bakterier

-

I den seneste undersøgelse af MRSA i kød viser det sig, at de højhellige økologiske svineavleres kød er lige så inficeret med MRSA som det konventionelle kød var sidste år (værdien er ekstrapoleret ud fra værdierne i 2013 og 2016). Selv om hallelujaflipperne ud fra pløjemarken udråber deres økologiske evangelium og fra gummistøvlerne påstår, at der kun er MRSA i 6% af økobesætningenre, så er det fra et forbrugersynspunkt ganske uden betydning. Selv om man betaler ekstra for det økologiske kød, er der ingen sikkerhed for MRSA.

Ingeniøren skriver om sagen bl.a:

Det økologiske kød bliver kontamineret på slagteriet

Der kan være god grund til at kigge slagterierne efter i sømmene, mener overlæge Hans Jørn Kolmos. Han fremhæver, at MRSA ikke sidder i kødet, når grisene kommer ind til slagterier, men derimod på huden og i snuden.

Samtidig er kun 6 procent af de økologiske grise ifølge den seneste kortlægning inficeret med MRSA. Fødevarestyrelsens undersøgelse af supermarkedernes kølediske viser derimod, at det gælder 32 procent kødet fra økologiske svin.

Økologer, der aftager biogasgylle, spreder mere kvælstof end de indberetter og klimabelastningen fra økologiske kød- og mælkeprodukter er meget højere end fra ikke-økologiske producenter.