Storhykleren Dan Jørgensen udvander økologibegrebet

LIME, der udgives af Netto, bringer i sit martsnummer 2017 et interview med kødspiseren og brændeovnsejeren Dan Jørgensen

Den højhellige, tidligere fødevarinister Dan Jørgensen udtaler til bladet LIME, at dyrevelfærden er det vigtigste ved økologien. Hvordan det stiller økologiske planteproducenter ved vi ikke, men for ministeren er det altså vigtigt, at et slagtedyr har haft et godt liv. Det forekommer nok også hos ikke-økologiske besætninger, ligesom ikke alle økodyr synes at slavetilværelsen er noget at skrive hjem om.

Den forøgede klimabelastning for økologiske produkter lukker den bøfelskende exminister øjnene for, lige som kødproduktionens trussel for den globale fødevareforsyning ligger over hans evne til abstraktion.

At sætte lighedstegn imellem økologi og animalsk produktion truer ret beset hele den økologiske tankegang. For netop den animalske produktion truer både grundvand, fødevareressourcer, jordens frugtbarhed (biogas) og miljøet på grund af øget udvaskning af næringsstoffer. Den økologiske produktion er heller ikke i Danmark mulig uden at vi importerer mange tons gødning og foderstoffer og derefter dumper for eksempel mælkepulver i fattige lande, så deres produktion udkonkurreres.