Hvem førte pennen for Kirsten Hüttemeier?

20170312_091839.jpg
Skyskraberbøffer låner deres navn fra de amerikansk højhuse på især Manhattan, som vakte fascination i hele Europa, og ikke mindst i Danmark. Amerikanernes sene og i eftertiden vildt overdrevne indsats i 2. Verdenskkrig, danner bagtæppe for valget af denne ret beset uspiselige ret, hvoraf gæsterne i følge opskriften endda skal sætte to styk til livs. Velbekomme, siger vi bare…sæt brækspanden parat! Fra Fogtsdals Illustreret Tidende nr. 4 1997

 

 

Fra  en 1997 udgave af Fogtdals Illustreret Tidende har vi saxet denne opskrift fra 1946 af Kirsten Hüttemeier, som på dette tidspunkt var 32 år.

Uden at antyde nogen særlig endsige skjult forbindelse til dansk landbrug forekommer det pudsigt, at såvel kvægbrug, svinebrug  som ægproducenter kan slikke sig om munden ved udsigten til, at alle Billed Bladets læsere fylder penge i deres lommer, når kalvekoteletterne simrer i rigeligt smør i følge Hüttemeiers opskrift, der således kunne være et forsøg på at gøre alle i landbruget glade.

Kombinationen af hamburgerryg, æg, bearnaise, stegt bacon, ketchup og saltede oliven ville nok give de fleste kvalme i dag. Men i 1946  syntes i hvert fald Kirsten Hüttemeier, tilsyneladende, at det smagte godt.

Om ikke andet så bliver der nok en del til overs til Hüttemeiers sorte puddel med det politisk ukorrekte navn “Nigger”. Det havde Hüttemeiers sponsorer nok fået ændret, hvis hun havde været i landbrugets sold den dag i dag.