Leder: Kødædernes uafvaskelige ansvar for jordens undergang

DR udsendelsen “Brinkmann” bragte i denne uge en interview med en forsker fra DTU,  professor Lene Lange, der bl.a. oplyste to interessante tal.

  • 81% af det danske landbrugsareal anvendes til at dyrke dyrefoder på.
  • 73% af verdens landbrugsareal bruges ligeledes til foder til dyr.

Det er altså efterspørgslen efter kød, mælk, æg  og fisk, der driver sultkatastroferne og drivhuseffekten frem. Og det er altså ene og alene kødædernes skyld, at jorden nu nærmer sig sin undergang med uforudsete stormskridt. For eksempel sker afsmeltningen af polernes is med øget hast og permafrosten i Sibirien slipper sit tag i metangasserne, der om et øjeblik sender os langt forbi “the tipping point”, hvorfra der ikke er nogen måde at undgå temperaturstigninger på mange gange de 2 grader, man hidtil har klynget sig til i den politiske klimabeskyttelse.

Kødæderne skal stilles til ansvar for deres kollektive ugerning. Vi foreslår fængsel på vand og brød indtil de kommer på bedre tanker med hensyn til deres spisevaner.