ForsideDen økologiske illusion288.000 forurenede æg i Danmark

288.000 forurenede æg i Danmark

Fødevarestyrelsen kryber tvunget af belgiske oplysninger til korset

-

Efter ugers udflugter om, at æggeskandalen gik uden om Danmark, fordi de kun forhandles danske æg i Danmark, er Fødevarestyrelsen nu tvunget til at meddele befolkningen at masser af danske familier har spist masser af æg med et ulovligt indhold af nervegiften Fipronil,som angiveligt er anvendt ulovligt af nogle slemme æggeproducenter i udlandet. Oplysningerne er indløbet fra Belgien.

Indtil videre har fødevarestyrelsen ikke selv foretaget kontrol af danske æg, og det ser ud til at man bevidst trækker sagen i langdrag for at beskytte vennerne i æggebranchen imod ubehagelige overraskelser. Fødevarestyrelsen benytter den sædvanlige bagatelliseringsstrategi og meddeler, at selv om mængderne af Fipronil er ulovlige, er der ikke tale om sundhedsskadelige mængder, men oplyser ikke hvor mange æg man skal op på før det bliver kritisk. Man oplyser heller ikke om giften i forbindelse med andre giftstoffer, der ligeledes er under grænseværdierne eller farlige niveauer – whatever – udgør en sundhedsfare. Befolkningen og især æggeproducenterne kan sove roligt. Fødevarestyrelsens beroligende pressemeddelelse lyder således:

For første gang kan det påvises, at der er forhandlet belgiske skalæg i Danmark med et indhold af fipronil. Dog i uskadelige mængder. Nyhed, Publiceret: 6. september 2017 Ændret 6. september 2017 Borgere i Aarhus og Odense har købt og formentlig spist belgiske æg, der har indeholdt rester af insektgiften, fipronil. Tre forretninger har haft 288.000 æg på hylderne fra 25. maj og fire uger frem, indtil holdbarhedsdatoen udløb. Indholdet af fipronil har været under det sundhedsskadelige niveau.

Kilde: 288.000 forurenede æg i Danmark