Vi tager Anders Morgenthaler i skole

Vi piller de fromme fjer af de fjollede fantaster. Den menneskeskabte forbrugsbaserede klimabelastning er strukturelt betinget. Selv hvis mælke- og oksekødsproduktionen faldt til nul, ville produktionen til EU-lagrene fortsætte. Det prøver at vi fortælle til DR-debattøren og barnefaderen, der i sin feel-goods tjeneste har sat sit kødforbrug dramatisk ned.

Kære Anders Morgenthaler

Jeg hørte lige klimatestamentet. Du er taget på fersk gerning ved køledisken med kød. Hmmm, er du så ikke bare en phoney?

Ved du hvad. Fra en klima og miljøblogger siden 2003 skal du høre den sande virkelighed.

Det er skide lige gyldigt om du drikker dig tyk og fed i sødmælk og piskefløde, æder tandsmør på rundstykkerne og mæsker dig i store røde pariserbøffer, mens det driver ned ad hagen.

Det mærkelige er nemlig, at man har indført en undtagelse fra markedskræfterne, når det gælder den animalske produktion, især mælk og oksekød, hvoraf det meste hakkes, så det kan fortæres af selv tandløse købere.

For det første er oksekød et barn af mælkeproduktionen. Køer skal lave køer for at lave mælk. Disse køer, de overlevende kviekalve, skal så også lave køer efter et års tid, og derfor skal der hele tiden slagtes malkekøer, der bliver til hak. De to produktioner hænger sammen, og der bliver automatisk for meget af begge dele.

Der er bevidst, tror jeg, indført en mekanisme, der medfører, at selv om forbruget af mælk falder, så stiger produktionen. Man laver bare mælkepulver, af hvilket der i øjeblikket ligger 380.000 tons på EUs interventionslagre. Overgrænsen er hævet flere gange. Hvorfor? Fordi produktionen stiger og stiger og ingen gider drikke tørmælk, så det ligger og fordærves og destrueres, når det ikke længere er anvendeligt til menneskeføde.

Så er bønderne glade, for så kommer det ud af markedet, så det ikke presser prisen på an den usælgelige mælk, bøndernes køer sprøjter ud. 60 liter om dagen, laver Lone Andersens tilskudsfodrede økologiske køer ovre i Vestjylland.

Så skyl du roligt dine hakkedrenge ned med rigelige mængder sødmælk. Det får klimaet der ikke værre af. Men bøndernes håndlangere i det politiske lag har et forklaringsproblem, synes jeg.

Men det synes de nok ikke selv.

Venlig hilsen

Knud Haugmark

blog: www.landmisbrug.dk

PS: Væksten i det økologiske areal, som de puster sig op på for tiden er i det væsentligste sket i Danmarks kvægbælte. Økoreglerne er så udvandede, at der er meget lille forskel. Miljøgevinsten taler ingen om, for der er ikke noget at tale om. Men tilskuddene er massive. Økologien er  mælkesektorens nye cashcow. Redningskrans nummer n for et erhverv, der for længst har mistet sin berettigelse.


Knud Haugmark
Skelhøjvej 25 C 1. th.
2800 Lyngby
Mobil: 20 41 77 88

 

milk_board.JPG

 

Source: Klimatestamentet: Kan vi tillade os ikke at gøre noget? | P1 | DR