Videnskaben har talt: kød og mælk er usundt og skadeligt for miljø og klima.

Politikere og eksperter roser rapporten og lader den synke ned i glemslen. En omlægning af dansk landbrug til plantebaserede fødevarer frygtes lige meget af såkaldte økologer som af almindelige giftbaserede bønder som det, der er værre end døden

Et treårigt videnskabeligt arbejde fortaget af et internationalt forskerteam er entydigt i sin konklusion. Animalske fødevarer skal ud af menneskers diæt. Flere planter skal ind. Rapporten fra forskningsprojektet anbefaler en drastisk omlægning af fødevareproduktionen. En bøf om ugen og et glas mælk om dagen er hvad der er plads til på spisebordet. JP skriver bl.a:

En bøf svarer til den mængde rødt kød, man burde spise. Og mindre end fire æg om ugen. Derudover anbefaler forskerne, at man begrænser sit forbrug af mælkeprodukter til det, der svarer til et glas mælk om dagen. Hvis alle fulgte diæten ville mere end 11 millioner for tidlige dødsfald kunne forhindres om året, lyder det i rapporten. Derudover ville det sænke udledningen af drivhusgasser og øge biodiversiteten, vurderer forskerne

Disse unge fyre, der solgte kamelpølser på et marked i Tyrkiet, bliver nok svære at få til at skifte til plantekost.

https://fodevarewatch.dk/Fodevarer/article11130883.ece