ForsideDen økologiske illusionØkologi er det rene øregas

Økologi er det rene øregas

Vi stiller Økologisk Landsforening til regnskab for deres luftige påstande

-

Økologerne påstår igen og igen, at deres rasende dyre og tilskudsforkælede produktion beskytter drikkevandet. Dette fra Økologisk Landsforenings hjemmeside er blot et af mange eksempler:

Også når du køber økologisk havregryn, mel, æg, mælk, kød og andre økologiske varer, gør du en konkret og målbar forskel for grundvandet.

Læg mærke til ordet “målbar”. Når man køber økologiske varer påstår Økologisk Landsforening, at der er en målbar virkning. Vi spørger ØL, om man råder over sådanne målinger og offentliggør gerne både dem og svaret.

Billedet på foreningens hjemmeside opfordrer til at “redde drikkevandet sammen”, altså, at det kan reddes. Vi mener at dette er for sent. Giftene siver ned i grundvandet efter mange års brug på landbrugsjorden. At en mark bliver drevet uden sprøjtegift et år eller fem redder ikke grundvandet på hverken lang eller kort sigt

Her på redaktionen tror vi ikke et sekund på at der foreligger målinger, der viser, at økologien har skaffet rent drikkevand.

Men nu må vi se hvad ØL svarer.

Source: Økologi er det rene vand


Til Økologisk Landsforening.

Jeg har set at I reklamerer med, at

“når du køber økologisk havregryn, mel, æg, mælk, kød og andre økologiske varer, gør du en konkret og målbar forskel for grundvandet.”

Jeg studser over ordet “målbar”, ikke mindst fordi jeg ikke rigtig tror på det.

Men jeg er da åben for at blive klogere. Har I målinger, der viser at økologi gør en forskel for grundvandet? Så vil jeg gerne offentliggøre dem på min blog www.landmisbrug.dk. Og dermed modsige mig selv, æde mine egne ord, og de smager ikke spor godt. Jeg skyller dem ned med rent vand!

På illustrationen opfordrer I til, at “redde drikkevandet sammen”.

Hvor lang er tidshorisenten for, at drikkevandet, altså al drikkevandet, er “reddet,” og hvad vil det koste i tilskud til økologisk landbrug, sådan cirka.

På forhånd tak

https://okologi.dk/newsroom/2016/04/oekologi-er-det-rene-vand

Venligst

Knud Haugmark