ForsideDrivhuseffektCamoufleret overforbrugKlimaforsker: Løbet er kørt. Kloden bliver varmere de næste 100 år

Klimaforsker: Løbet er kørt. Kloden bliver varmere de næste 100 år

Det er bestemt ikke med fornøjelse, at vi nu ser en topforsker give denne sides redaktør ret i, at klimakatastrofen er uafvendelig. Men vi ser direkte ind i Venusianske tilstande her på kloden, før vi troede.

-

Den internationalt kendte klimaforsker Dorthe Dahl-Jensen, 61, peger på menneskets natur i forbindelse med, at klimakatastrofen synes at nærme sig med syvmileskridt, mens verden ser passivt til.

“Mennesker er nok i virkeligheden ikke så ansvarsfulde. Når vi bliver syge, har vi det også med at sige til os selv, at det jo nok ikke er så slemt, og at det går i sig selv. Selv om man får at vide, at det er alvorligt, synes man måske også, at der er mange andre ting, der er det,”

siger hun i et interview med Altinget.dk. Det ser ud til at hun har ret. Vores natur er ikke at kunne håndtere en forestående udslettelse af livet på jorden. Vi slår det hen. Drikker en kold bajer. Hygger os på en lille ferietur til London eller Paris eller sydpå.

Det skal nok gå. De finder nok en løsning. Og så skal vi jo ikke skræmme de unge, der måske kommer til at opleve voldsomt stigende temperaturer i deres voksenliv.

Forskeren advarer:

Der hersker ingen tvivl om, at temperaturen stiger globalt. Der er heller ikke tvivl om, at temperaturstigningen skylder en stigende mængde drivhusgasser i atmosfæren.

Og sidst, men ikke mindst er det hævet over enhver tvivl, at det er os mennesker, der er skyld i det større udslip af drivhusgasser.

Og hun fortsætter med at fortælle, at uanset hvad vi gør, så vil temperaturen stige de næste 50 år. For niveauerne for drivhusgasser er nu så højt, at klodens skæbne er beseglet de næste 100 år.

Hun siger ikke, at vi kommer ind i de selvforstærkende processer, hvor opvarmning fører til endnu mere opvarmning osv. Som situationen på vores naboplanet Venus. Men det følger af hendes udtalelser.

Med andre ord: vi har passeret “the tipping point”. Vi bliver stegt!

https://www.altinget.dk/artikel/global-topforsker-lige-meget-hvad-vi-goer-kommer-temperaturen-til-at-stige-de-naeste-50-aar