ForsideKorruption, konkursfup og svindelMystiske konkurser breder sig blandt mælkeproducenter.

Mystiske konkurser breder sig blandt mælkeproducenter.

-

Under overskriften “Landmand med supereffektive malkekøer erklærer sig konkurs: Den ene kvæggård efter den anden giver op” fortæller JV om endnu en konkurs i rækken af kvægbønder der er gået fallit på det seneste.

Det mærkelige er, at det ikke ser ud til, at bonden var i uovervindelige vanskeligheder. Den eneste ansatte havde ikke den 9. april fået sin løn for april og det blev i retten samme dag fremført, at der ikke var penge til de kommende terminer. Kurator for boet Flemming Jensen  fortæller til avisen bl.a:

– Konkursboet driver gården videre. Der er en ekstrem god besætning. Det er én af landets højst ydende jerseybesætninger. Jeg har sjældent som kurator set så velplejet en besætning. Den er lige til at tage over for den rette.

Ved en konkurs sælges gården til højstbydende. Hvis der ikke er dækning for gårdens gæld, mister kreditorerne deres penge. Men køberen får så en helt eller delvis gældfri gård.

I nogle tilfælde gennemfører man en såkaldt “teknisk” konkurs. Her er det tilsyneladende aftalt på forhånd, hvem der skal overtage gården i forbindelse med tvangssalget.

https://jv.dk/artikel/landmand-med-m%C3%B8nsterbes%C3%A6tning-erkl%C3%A6rer-sig-selv-konkurs-den-ene-kv%C3%A6gg%C3%A5rd-efter-den-anden-kaster-h%C3%A5ndkl%C3%A6det