ForsideDrivhuseffektIPCC: Vi nærmer os "tipping points" med stormskridt.

IPCC: Vi nærmer os “tipping points” med stormskridt.

Menneskeheden må være forberedt på artsudryddelse, livstruende hede, kollaps af økosystemer og oversvømmelser af kystnære byer – alt sammen inden kalenderbladet vendes til 2050. Det skriver Berlingske og citerer IPCC

-

En endnu ikke udgivet rapport rapport fra FN advarer om, at vores tilværelse inden 2050, selv hvis det skulle lykkes at bremse CO2 udledningerne, vil blive voldsomt påvirket af klimaforandringerne. De er nemlig nu så fremskredne, at de bliver selvforstærkende. Eksempelvis vil Grønlands indlandsis smelte med stadig større hast, fordi selve afsmeltningen fremmer temperaturstigningen. Når der er mindre is til at reflektere indstålingen, vil mere solenergi blive optaget på jorden. Større CO2-indhold i atmosfæren styrker drivhuseffekten yderligere, så det bliver endnu varmere, og så smelter isen endnu hurtigere.

IPCC forudser også, at med stigende vandtemperatur i havene vil metan frigøres fra havbunden og organisk materiale fra tundraen tør op, rådner og sender kolossale mængder klimagasser op i atmosfæren, som fremmer optøningen osv.

IPCC nævner katastrofer som

artsudryddelse, livstruende hede, kollaps af økosystemer og oversvømmelser af kystnære byer,

på denne side af 2050, som jo af diverse politikere verden over anses for det tidspunkt, hvor der skal være såkalt “klimaneutralitet” altså ingen nettotilførsel af CO2 til atmosfæren. 

Det ser imidlertid ud til, at der allerede nu er rigeligt CO2 i luften til at vi passerer de såkaldte “tipping points” hvorfra der ikke er nogen vej tilbage uanset, hvilke tiltag i form af merforbrug af varmepumper, vindmøller, power-to-X, specialfoder til køer osv, vi måtte finde på.

KIlde: https://www.berlingske.dk/videnskab/klimalaek-fra-fn-verden-naermer-sig-hastigt-vaeltepunkter-i-klimaet