ForsideBiogasbedragetØkolog indser, at hun sviner med næringsstoffer, når hun aftager afgasset gylle...

Økolog indser, at hun sviner med næringsstoffer, når hun aftager afgasset gylle fra Solrød Biogas.

-

Vi har modtaget denne kommentar fra byrådsmedlem Ina Lindemark i Solrød Kommune som kommentar til et indlæg på Gylle.dk.

Med forfatterens tilladelse bringer vi indlægget her.

Ina Lindemark

Hej Knud. Jeg har som økologisk landmand gået og undret mig over denne problematik. Fra 2023 må jeg udbringe væsentlig mindre konventionel gylle – hvilket jeg godt forstår. Men har den konventionelle gylle været igennem et biogasanlæg, så må jeg pludselig gerne udbringe den – hvilket jeg ikke forstår. Derudover blandes gylle med bl.a. madaffald i det lokale biogasanlæg og derved er der også mikroplast i den afgassede biomasse, som helt lovligt må spredes på markerne og derfra til vores fødevarer og vandløb – hvilket jeg heller ikke forstår.
Men det slog mig også, at den afgassede biogasse må medføre en øget kvælstofudledning, idet man netop har sat udnyttelsesgraden lavt – ergo må man udbringe større mængder – men ingen kender den reelle udnyttelsesgrad. Derfor kan vi risikere øget kvælstofudvaskning i vandløbene fra landbrugsjord gødet med afgasset biomasse. Har jeg ret i den betragtning ?


Ja, Ina, det har du fuldstændig ret i Beviset: Biogasgylle sviner mere

Hilsen Knud Haugmark