ForsideNaturbeskyttelseØkoråd vinder klagesag om svinebrug

Økoråd vinder klagesag om svinebrug

-

Morsø Folkeblad 05.05.2008

40 lignende sager under behandling

 En stor sejr for miljøet, lyder det fra Det Økologiske Råd, som netop har vundet sin første klagesag over den omstridte nye husdyrlov.

Miljøklagenævnet har ophævet Herning Kommunes miljøgodkendelse til et stort slagtesvinebrug ved Sunds nær Herning, der vil udvide den årlige produktion fra 6500 til 11.900 slagtesvin. Årsagen er, at udvidelsen vil medføre en uacceptabel kvælstofbelastning af området, og at kommunen med miljøgodkendelsen ikke sikrer sig, at landmanden bruger den bedst tilgængelige teknik i svineproduktionen.

– Afgørelsen giver håb om, at en række af de forringelser af miljøet, som den nye husdyrlov hidtil har medført, kan blive ophævet, siger biolog Hans Nielsen fra Det Økologiske Råd.

Det Økologiske Råd har omkring 40 lignende klager over husdyrloven verserende i systemet og har svært ved at følge med, oplyser Hans Nielsen.

– Problemet med husdyrloven er, at der er en kæmpeforskel fra kommune til kommune på, hvordan den administreres. Nogle kommuner har givet et hav af tilladelser, mens andre har ventet, fordi de var usikre på loven, siger Hans Nielsen.

Kilde/link