ForsideLederLeder: Rige svin frem for mætte fattige

Leder: Rige svin frem for mætte fattige

-

Bragt i Politiken 9 maj 2008

Forlorent moralpræk Knud Haugmark, Skelhøjvej 25 C, Lyngby:

Landbrugstoppen inkl. ministeren har på det sidste tampet offentligheden med, at en øget landbrugsproduktion herhjemme er svaret på fødevarekrisen og verdens sult. »Vi kan ikke være bekendt ikke at producere noget mere, når verden mangler korn«, siger Peter Gæmelke med moralsk indignation til Landbrugsavisen. »…i en verden, hvor mange stadig sulter, er det forkert at begrænse produktionen«, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen til Politiken (17.4.). Jeg ser mig om efter et sted, hvor jeg kan brække mig. For danske landmænd ser med sindsro på underernærede og sultedøde børn, mens de fodrer svin med den mad, deres forældre har produceret. Ikke alene går produktionen på over 80 procent af det 2 mio. hektar store danske landbrugsareal lige ned i husdyrenes maver. Derudover lægger landbruget beslag på 1,3 mio. hektar i den tredje verden for at kunne fede 25 mio. svin op om året. De allerfleste sælges til tromletykke udlændinge, som har større kolesterol- end sultproblemer. Så skru lige ned for det forlorne moralpræk, Gæmelke og Kjer Hansen! Sig det ligeud. I gi’r pokker i, hvor mange børn i den tredje verden, der dør af sult, fordi danske svin skal være fede og svinebønderne rige.