ForsideUncategorizedEkspert: Animas billeder er retvisende for dansk svineproduktion.

Ekspert: Animas billeder er retvisende for dansk svineproduktion.

-

Dyreværnsorganisationen Animas billeder fra et besøg på en svinefabrik er retvisende for forholdne i dansk svineproduktion. Det siger Lene Juul Pedersen, som er seniorforsker på Institut for Husdyrsundhed, Velfærd og Ernæring på Aarhus Universitet, Forskningscenter Foulum til Politiken. Søerne kan ikke bevæge sig i deres smalle "kassestier", metalbure, der kun er en anelse større end soen. Under faring og diegivning er soen "fikseret" altså fastspændt i ugevis.

Eksperten fra Foulum afviser, at Danmark har verdens skrappeste dyreværnslov. Hun påpeger bl.a. at både i Norge, Sverige og Schweitz er det forbudt at fastspænde søerne. Mange søer får skuldersår på grund af forholdne i svinestaldene.

Kilde/link

Politiken