ForsideNaturbeskyttelseNiras: Husdyrloven er en miljørisiko

Niras: Husdyrloven er en miljørisiko

-

Ingeniørfirmaet Niras har for Århus Kommune beregnet konsekvenserne af den nye husdyrlov, som Connie Hedegaard fik gennemført. Loven omfatter enhver beskyttelse af Natura 2000 områder og regulerer muligheder for at udvide og nyetablere husdyrbedrifter.
I følgebrevet til rapporten, der er sendt til Miljøcenter Århus under Miljøministeriet, kritiseres husdyrloven.

"….det generelle beskyttelsesniveau i lov om miljøgodkendelser af husdyrbrug kan medføre en betydelig forsøget udvaskning af næringssalte til vandmiljøet i modstrid med lovens intention og på tværs af det store arbejde og investeringer kommunen i dag foretager for at få nedbragt belastningen af bugten (Århus Bugt, red.)," skriver embedsmændene.

 

Kilde/link

Se rapporten her