ForsideSvineproduktion i DanmarkSvinebossen Torben Poulsen: Teknik kan ikke fjerne lugt og næringsstoffer

Svinebossen Torben Poulsen: Teknik kan ikke fjerne lugt og næringsstoffer

-

På svineproducenternes hjemmeside skriver formanden i en artikel bl.a:

Det hele skal foregå i et lukket kredsløb, så ikke man beslaster naturen med næringsstoffer og lugt. Al gyllen skal i gennem biogasanlæg. Hvis man anser hollænderne for at være almindeligt begavede, så vil man gå til opgaven med en hvis ydmyghed. Selv om det de seneste mange år (10 – 20 år) har kostet voldsomme summer for dem at komme af med deres gylle. (pt. 150 kr pr. m3), og deres incitament for at finde løsninger derfor har været voldsomt er de stadig ikke kommet med en løsning, som kan bruges. Alle de tiltag som man har forsøgt sig med omkring højteknologisk gylleseperation har været voldsomt energikrævende. Det samme gælder når man arbejder i luftrensning. Der er simpelthen nogle fysiske og kemiske naturlove, som man ikke kan se bort fra, så vil man i den retning så koster det meget energi.

Kilde/link

Læs hele artiklen