ForsideAntibiotika og resistensMangedobling af salmonellasmitte fra kvæg.

Mangedobling af salmonellasmitte fra kvæg.

-

Den årlige opgørelse fra Zoonosecentret ved DTU Fødevareinstituttet viser, at salmonellasmitten fra dansk oksekød er steget markant til syv procent af tilfældene og er dermed blevet den næststørste kilde.

Gennem de foregående 10 år var oksekød kun kilde til mellem 0,5 og 1,5 procent af mavetilfældene.

Peder Philipp, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, erkender, at arbejdet med at gøre kvægbruget fri for salmonella ikke er gået så hurtigt som forventet og ønsket., skriver Landbrugsavisen.

Kvæg bærer ofte den meget farlige samonella dublin, som har meget høj dødelighed hos mennesker.

KU skrev i 2007 bl.a

 

Salmonella Dublin som zoonose. Infektionen er en zoonose, dvs. den kan smitte fra dyr eller dyreprodukter til mennesker. Den kan dog også smitte den anden vej, altså fra mennesker til dyr. Hos mennesker,der smittes med Salmonella Dublin er der stor risiko for alvorlige sygdomsforløb, der ofte adskiller sig fra andre salmonellainfektioner ved at påvirke de indre organer og være svære at behandle. Smitte kan forekomme via upasteuriseret mælk og kød, der ikke er tilstrækkeligt varmebehandlet eller via direkte smitte fra gødningen i besætningen hos mennesker der færdes i besætningen.

Læs mere her her om den mislykkede plan imod den farlige bakterie.