ForsideCasesGylleramtDanske svinebønder får kamp til stregen af ukrainske landsbyer

Danske svinebønder får kamp til stregen af ukrainske landsbyer

-

Selvom det danske millionforetagende, svineproduktionsselskabet Danosha deler smågaver ud til de lokale i landdistrikterne i Ukraine, protesterer lokalbefolkningen imod gyllestanken og forureningen fra selskabets enorme svinestalde.

En pensioneret lærerinde går forrest i protesterne. Til Politiken siger hun bl.a:

»Sivka er min landsby, jeg har rødder der og vil gerne flytte tilbage permanent og tilbringe min pensionisttilværelse dér, hvis Danosha ikke ødelægger jorden. Men når de spreder gødning, bliver jeg sløj og dårlig. Jeg må forlade landsbyen, og da jeg gik til lægen for at blive undersøgt, spurgte han, om jeg havde været på besøg i Tjernobyl«, fortæller hun.

Lugten og gyllen kommer fra en farm nær nabolandsbyen Luka, og nu ville Danosha bygge en farm mere endnu tættere på de 450 indbyggere i Sivka.

 

Kilde/link

Politiken