ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsKovending i pensionskassernes lyst til landbrugsinvestering

Kovending i pensionskassernes lyst til landbrugsinvestering

-

Under et billede af fremstormende (fra venstre) Torben Andersen, direktør og partner i HTC Agro (lyseblå T-shirt med synlige bryster), Søren Dal Thomsen, adm. direktør i AP Pension (haltende lidt bag efter), Peter Olsson, ejendomsinvesteringschef i AP Pension (opsmøgede ærmer)  og Landmand Christian Meinertsen (glad mand med Hilfigertryk på T-shirten), der med det lange ben foran viser uovervindelig handlekraft  "går i gang" ude på den høstmodne kornmark bragte business.dk historien om, at AP pension var klar med 300 mio. til at opkøbe landbrug og senere måske det dobbelte. Direktøren var "overbevist om" at der ville komme milliarder i spil i en model, hvor

" AP Pension opretter en fond, Dansk Farmland K/S, som indkøber daglig ledelse fra Dansk Farm Management (DFM), der består af en række medarbejdere med bred landbrugserfaring."

Business.dk skrev:

"Inden længe ruller milliarderne ind i det kriseramte danske landbrug. Det er pensionsselskabet AP Pension, der ser en god investeringsmulighed i landbrugsjord og i første omgang skyder 300 millioner kroner i projektet, men med mulighed for op til 600 millioner kroner, hvis investeringerne forløber efter planen."

»Vi har nu et pensionsselskab, som er klar til at købe et antal landbrugsbedrifter. Vi begynder i det små med en relativt beskeden beløbsramme for at teste, hvilke problemer og udfordringer konstruktionen medfører. Det har været nemt at finde dygtige landmænd, som gerne vil arbejde på de gårde, der bliver ejet af kapitalfonden,« fortalteTorben Andersen, leder og ejer af konsulentfirmaet HTC Agro  til EPN.

Nu har Jysk Landbrugsrådgivnings medarbejder Bjarke Poulsen forsøgt at finde egnede bedrifter til projektet, men må i Varde Ugeavis melde hus forbi. Det var ikke muligt at finde bedrifter, der kunne leve om til AP pensions rentabilitetskrav. Så projekterne, der var på tale, er nu lagt i mølpose.

Det er nok en tilfældighed, men det er da påfaldende, at de fire friske fyre på billedet i ariklen i business.dk minder om molboerne på vej ud i marken for at jage storken væk.

Kilde/link

business.dk