ForsideLederLeder: Ny fødevareminister bor langt væk fra gyllestanken

Leder: Ny fødevareminister bor langt væk fra gyllestanken

-

Den nye fødevareminister Karen Hækkerup bor i det idylliske Dragør sammen med bl.a. den tidligere minister Lene Espersen og den tidligere journalist Hans V. Bishoff, der dog pendler mellem Amager og en anden ø, nemlig Syros i Grækenland.

Fødevareministeren forsøgte sig som historiestuderende i Odense, men måtte opgive til fordel at statskundskab i København. Hun kom aldrig længere end bacheloreksamen, så her ligner hun den tidliogere minister Eva Kjer Hansen. Som tidligere socialminister har hun gode forudsætninger for at tage sig af de danske landmænd, der jo har den højeste tilskudsandel af deres indtægt i hele Europa.

Sickpigs ønsker til lykke med det nye minsterium og håber på kortere sagsbehandlingstider i aktindsigtssager og i det hele taget mere åbenhed omkring resistente bakterier, ulovlig giftspredning og andre af landbrugets bidrag til samfundet

 

Knud Haugmark

Redaktør

 

PS: sickpigs ville gerne oplyse, hvem der arver Mette Gjerskovs rygekabine. Men det kan vi ikke. Ministereiet oplyser, at kabinen er Gjerskovs private ejendom. Hun betalte den selv i sin tid. Muligvis vil hun forsøge at afsætte den i den blå avis.

PPS: JyllandsPosten oplyser, at Gjerskov vil skille sin rygekabine ad og fjerne den fra kontorets baglokale. Sickpigs.dk har i dat givet ex-ministeren følgende tilbud:

Kære Mette Gjerskov

Vi forstår at du har et rygekabine fior meget. sickpigs.dk hjælper hvor vi kan, og stiller gerne spalteplads til rådighed, hvis du vil sælge den til en af vore læsere. Send et foto, en beskrivelse og et prisforslag. Så ordner vi resten.

Med venlig hilsen

Redaktionen.


Mette svarede lynhurtigt:

Tak for din mail.

Jeg har den store glæde, at jeg er blevet fødevareminister. Derfor vil denne mail blive nedlagt. Fremover vil jeg kunne kontaktes i Fødevareministeriet på min@fvm.dk.

 

Jeg gør opmærksom på, at mails sendt til ministeriet vil blive journaliseret og høre ind under offentlighedsloven og forvaltningsloven.

 

Jeg har følgende private mailadresse mette@fvm.dk. Mails, der har relevans for hvervet som fødevareminister vil høre ind under samme bestemmelser som ovenfor – uanset at de sendes til min private mail.

 

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Venlig hilsen

Mette

 

Mette Gjerskov

Fødevareminister

www.gjerskov.dk