ForsideAntibiotika og resistensEr Yvonne Agersø købt og betalt?

Er Yvonne Agersø købt og betalt?

-

Ingeniøren skriver:

Hun påpeger, at selvom Danmark generelt har været restriktiv i brugen af antibiotika, er der sket stigninger i forbrug og resistens gennem årene. Særligt i forhold til de stoffer, der er vigtige til behandling af særligt svære infektioner hos mennesker,

»I Danmark har vi fokus på forbruget både hos mennesker og dyr, og specielt i produktionsdyr er forbruget af særligt vigtige antibiotika lavt. Derudover har man også afskaffet brugen af vækstfremmere til dyr,« siger Yvonne Agersø.

Det er mærkeligt, at en seniorforsker glæder sig over at : » man også har afskaffet brugen af vækstfremmere til dyr,«

Yvonne Agersø, med titel af seniorforsker er åbenbart blind over for den kendsgerning at de såkaldte vækstfremmere, der var blandet i foderet, nu bare optræder som medicin, der uddeles i drikkevandet og så kaldes "strategisk flokmedicinering"
Det er også mærkeligt, at hun kalder Danmarks forbrug "lavt", af "særlig vigtige antibiotika", men ikke ser på, at dyr bruger dobbelt så meget som mennesker. Man skal nemlig ikke alene se på forbruget pr. kilo kød, som landbruget ynder at gøre det, men  på det aktuelle resistenstryk, og det er stort i Danmark, hvor svine- og befolkningstætheden er høj.
Mon Yvonne Agersø har fået besked på at udtrykke sig landbrugsvenligt for ikke at skade et erhverv i frit fald yderligere?

Kilde/link

Ingeniøren