ForsideLederLeder: Landbrugets dårlige sag

Leder: Landbrugets dårlige sag

-

Det går ned ad bakke for dansk landbrug.


Når en massivt subsidieret og forgældet erhverv allierer sig med et jysk landbrugsbegejstret reklamebureau og erobrer en hel temaaften på DR2 så afslører det lurmærkede danske landbrug i virkeligheden sig selv. Kun den, der har en rigtig dårlig sag, behøver støtte fra den slags krykker. Landbruget har i årtier nægtet at indse, at det har fremstillet de forkerte varer, nemlig animalske produkter, som sælges med underskud, det her pevet og plaget penge ud af skatteyderne for at fortsætte det urentable dødsridt.

Søren Gade og hele landbrugstoppen ved godt, at løbet er kørt, men i stedet for at sadle om, og reducere den underskudsgivende kødproduktion er man gået systematisk ind i afpresningsbranchen. Vi skal alle sammen fremover betale milliarder i beskyttelsespenge til bønderne for at få dem til at lade være med at forgifte vores drikkevand. Selv småskove, økologiske marker og drivhuse forgyldes med skatteydermillioner for såkaldt ”rådighedsindskrænkning”, et nyt ord, der dækker over, at landbruget uden videre har erobret alt drikkevand i Danmark og dermed også retten til at ødelægge det.

Andre obskure tilskud med mærkværdige begrundelser som udokumenterede klimahensyn og mindre udvaskning af næringsstoffer til vandmiljøet belaster det offentlige og holder liv i et landbrug, som har været urentabelt i årtier.

Det kan kun gå for langsomt med en udbredt erkendelse af fordelene ved at afskaffe den flok af udspekulerede parasitter, som tilmed undergraver vores sundhedssystem med resistente bakterier, afvikler danske arbejdspladser med underbetalte østeuropæere, fremstiller usunde inficerede animalske fødevarer, smører Danmark ind i et tykt lag lort hvert forår, stjæler friværdien i naboernes ejendomme og derefter hyler op om deres egen vigtighed, så det ikke er til at holde ud at høre på.

Kendsgerningen er, at danskerne ville være et lykkeligere folk og Danmark er renere land uden den kræftbyld, som dansk landbrug udgør.

Kilde/link

Omtale i Politiken