ForsideLandbrugets økonomiLandbrugsstøtteDan Jørgensen misbruger GUDP tilskud

Dan Jørgensen misbruger GUDP tilskud

-

Dan Jørgensen vil med 20 millioner lave et smart video overvågningssystem af  grise, så man kan undgå halebid. Pengene henter han i GUDP midlerne, hvor der imidlertid ikke er belæg for denne anvendelse af pengene. Om disse midler hedder det bl.a:

Grønt Udviklings- og DemonstrationsProgram (GUDP)

GUDP er en moderne erhvervsstøtteordning, der skal løse nogle af de vigtigste udfordringer for fødevareerhvervet og hele samfundet. Udfordringerne er at skabe en større bæredygtighed og samtidig løse nogle af de klima- og miljømæssige problemer, samfundet står overfor – samtidig med, at økonomien hele tiden forbedres, så fødevaresektoren fortsat kan skabe vækst i Danmark og sikre arbejdspladser.

Dan Jørgensens projekt er ganske vist et af de dyreste, men ikke det eneste som ikke tilgodeser klima og miljøhensyn. Snarere er der tale om skjult tilskud til forskellige erhverv herunder minkindustrien. Se hvem der fik tilskud i anden runde i 2013 her.

Kilde/link

Fødevareministeriet