ForsidePrognosebarometeretRitzau fortæller kun den kvarte sandhed om danske mælkebønder

Ritzau fortæller kun den kvarte sandhed om danske mælkebønder

-

Under overskrften: Kronerne rullede ind hod de danske mælkebønder citerer DR en meddelelse fra Ritzau, som igen sandsynligvis citerer et meddelelse fra Arla.

Efter halelujaagige jubeltal skriver man:

– Den højere mælkepris styrker økonomien på gårdene. Produktionen af mælk er i top, og forholdet mellem landmændenes indtjening og omkostninger er blevet forbedret. Den udvikling var nødvendig og skal videreudbygges i 2014, tilføjer han.

Det tør siges. Der var massive underskud hos rigtig mange mælkebønder, som i årevis har overlevet ved at øge gældsætningen. Selv med en ret høj afregningspris er mange mælkebønder konkurstruede stadig væk. Se for eksempel her

 

Kilde/link

DR/Ritzau