ForsideLederLeder: Mystisk MRSA strategi.

Leder: Mystisk MRSA strategi.

-

 

Både Tove Rønne fra Sundhedsstyrelsen og Robert Skov fra Statens Serum Institut har stirret sig fuldstændig blinde på en indbildt frygt for at ”stigmatisere” landmænd, hvis svins positive MRSA-status offentliggøres. Det kan undre, at så højt uddannede og erfarne mennesker lader sig trække rundt ved næsen af svinelobbyen, som med sundhedsmyndighedernes villige medvirken har spredt de farlige resistente bakterier i måske alle danske svinestalde. Selv om der findes effektive beredskabsplaner for at bremse smitsomme husdyrsygdomme, afstod man fra at sætte dem i værk, da de første faresignaler viste sig. I stedet synes i hvert fald svinelobbyen at satse på at smitte så mange som muligt, så man hændervridende kan ærgre sig over situationen, men nu er alt desværre tabt, og der er intet at stille op. Det er en meget, meget dum og kynisk adfærd.

For det første er der ingen love, der forbyder såkaldt stigmatisering. Smiley-ordningen for butikker og restauranter hænger uden nåde en ejer ud på nettet for uhumske forhold eller et højt kimtal. Alle kan se husdyrbedrifters salmonellastatus i det offentlige CHR-register. Men når det gælder MRSA er svinelobbyen og myndighederne enige om, at ansatte ikke skal behandles, smitten ikke fjernes fra bedrifterne og de inficerede bedrifter holdes hemmelige. Ja, dørene skal endda holdes åbne for besøgende børnehaver og skoleklasser. Det ser ud til, at man bevidst bestræber sig på, at så mange som muligt skal udsættes for MRSA.

Der burde rulle nogle hoveder.