ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsSlut med slagtesvin om 10 år | Sjælland | DR

Slut med slagtesvin om 10 år | Sjælland | DR

-

Det er allerde slut med dette slagtesvin. Helt slut.
Det er allerede slut med dette slagtesvin. Helt slut.

Måske er det snart slut med ægte dansk bacon, skinke og ribbensteg. Antallet af svineslagtninger i Danmark falder nemlig fortsat dramatisk. Alene siden 2011 er antallet af slagtesvin faldet med 10 procent, selvom antallet af svin faktisk stiger.

Det skyldes, at svineproducenterne i stadigt stigende grad sender smågrisene til slagtning i andre lande som Tyskland og Polen. Det er ganske enkelt for dyrt at levere danske slagtesvin, forklarer Peter Kiær, svineproducent og bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.

via Slut med slagtesvin om 10 år | Sjælland | DR.