Leder: Under vandet

Reddede Lars Løkke både sin egen og Lunde Larsens røv over en fadøl i Nyhavn?

0
339
EkstraBladet den 13. august, tre dage før Rigsrevisionens sønderlemmende rapport udkom

Under vandet

Det interessante for tiden i landet sker under vandet. Dels er en svensk billedskøn journalist forsvundet under en sejlads med en ubåd og dels eksploderer sagen om ulovligheder i fiskeriet særligt i Jylland, hvor Esben Luske Larsen kommer fra. Forleden var han dog tæt på et andet vandløb, nemlig Nyhavn hvor han delte to fadbamser ved stambordet, altså Lars Løkkes stambord.

Han bor som bekendt i gåafstand til en stribe værtshuse i Nyhavn, hvor han kan få slukket sin øltørst.

Ekstra Bladet har afsløret at de to ølglade ministre aftalte, at fiskeriområdet skulle overdrages til en anden minister, og vi ved fra en pressemeddelelse fra Lars Løkkes Statsministerium, at han var blevet varskoet om en meget kritisk rapport fra Rigsrevisionen vedr. lemfældig forvaltning af fiskekvoterne. Vi havde en medarbejder undercover på stedet og kan bringe en udskrift af en del af samtalen mellem de to venstremænd. Løkke lægger ud:

Nåe, lille ven, det ser ikke godt ud for kvotekongerne. De bliver nok politianmeldt!

Hvor ved du det fra, hvem har sladret?

Jeg har hørt på vandrørene, at rigsrevisionen barsler med en ordentlig røvfuld til fiskeriministeriet om et par dage, såe…

såe—hvad???

jae—måske skulle du se at få benene på nakken. Der falder brænde ned.

Jamen, Løkke, nu er jeg jo lige blevet minister, og bønderne er helt vilde med mig. Ja og DN, fuglekiggerne og alle de andre naturfreaks, de hader mig. HADER mig. Det er da fedt nok.

ja, men det må vi se på, jeg synes, at du skal nøjes med at være miljø- og landbrugsminister, så er ministerbilen ikke sådan rigtig i fare. Ellers tror jeg desværre at du ryger samme vej som Eva Kjer Hansen. Du ved DF er ret sure på grund af dine venner, som nogle kalder for ”kvotekonger”. Kvotekonger, min bare røv…

Ja, de betaler jo godt både her og der (Venstres kampagnekasse og løkkefonden, red.) så dem skulle jeg jo helst ikke blive uvenner med.

Netop, så skål på at du nu afgiver fiskeriministeriet. Jeg har fundet en afløser. Karen Ellemann.

Hvad ved hun om fiskeri?

Ikke en hujende fis, og det er hendes styrke. Hun skal bare sige, at al det ballade var før hendes tid og at nu skal enhver sten vendes og alting skal frem i lyset og så glemmer vi det hele om en uges tid. Se det er krisehåndtering, the Løkke way! Hun ved ikke noget endnu. Men hun bliver jo ikke overanstrengt som ligestillingsminister og minister for nordisk samarbejde. Hun har tid, rigelig tid.

Den er bare fjong. Skål formand, så skylder du mig en tjeneste en anden gang.

Skååål, selvfølgelig. Altid til tjeneste…

Og sådan gik det til, at Løkke reddede både sin egen og Luske Larsens røv, og nu kan gi’ den som Dirty Harry, der rydder op efter en masse socialdemokratiske fiskeriministre. Det skal nok blive underholdende.

Knud Haugmark, redaktør

Kilde: Statsministeriet – Fiskeriområdet skifter ressort, og der etableres en selvstændig fiskeristyrelse