ForsideFinansielle landbrugstabBillige aktier i landbrugets banker

Billige aktier i landbrugets banker

Hvis man har anlæg for hasardspil, så er det tid til at finde tegnebogen frem og smide nogle penge efter aktier i Vestjysk Bank og Danske Andelskassers bank. De er nemlig så billige nu, at de er svære at omsætte

-

Der er især to pengeinstitutter ude på landet, som har brændt nallerne ved at yde lån til landmænd på egnen, sådan som forventningerne og traditionen var.

Men det var dengang. Nu nedskriver stort set alle banker og sparekasser på landbrugets kreditter, og hvis ikke der nedskrives nok, så kommer Finanstilsynet efter dem. Det går ud over kursen på bankens aktier, som næsten kun kan gå op herfra.

Denne sides redaktør har af sit gode hjerte investeret i begge pengeinstitutter, men nu er aktierne forsynet med en rød lampe: Køb ikke disse papirer. Du kan ikke en gang bruge dem til at tørre dig i numsen med.

De er simpelthen illikvide

Vi beholder dem i portefølgen. Udgifterne ved at sælge dem overstiger simpelhen kursværdien.