ForsideDen økologiske illusionArla vil ikke dokumentere sine økologiske klimakreditter

Arla vil ikke dokumentere sine økologiske klimakreditter

Det Arlaøkologiske bluffnummer når nye højder. Arla påstår i store kampagner, at den såkaldte økologiske mælk er klimaneutral gennem klimakreditter, købt på det internationale kommercielle marked. Arla har ikke dokumenteret sine påstande

-

Denne sides redaktør har forgæves forsøgt at få Arla til at dokumentere, at man har klimakompenseret 90 millioner liter såkaldt økologisk mælk som skulle udlede 123.000 tons CO2. Det omfatter beskedne 12% af den økologiske mælk og blot 1.5 % af den samlede mælkeproduktion i Danmark.

Vi har dog fået oplyst, at Arla har støttet et reservat for orangutanger på Borneo, men Arla vil ikke fortælle med hvor meget eller hvordan dette skulle gavne klimaet. Arla vil heller ikke fortælle hvad den samlede kompensation har kostet, hvem der har betalt og om man har kompenseret for både mælk og den medfølgende kødproduktion.

Læs også denne artikel om klimakompensation

https://www.arla.dk/om-arla/nyheder/2020/pressrelease/arla-klimakompenserer-90-millioner-liter-oekomaelk-3051009/