ForsideDen økologiske illusionØkologisk insektgift er farligere end nikotinoider

Økologisk insektgift er farligere end nikotinoider

-

Ovenfor er en del af etiketten for det økologiske pesticid gengivet.


Økologer må gerne sprøjte med pesticider, som er godkendt til økologisk landbrug. Et af disse midler hedder “Spinosad” dræber alle mulige insekter, både de skadelige og de nyttige. Spinosad skelner ikke. Se godkendelsen her, side 307

I forbindelse med et Phd. projekt undersøgte dr Martelli fra School of BioSciences ved University of Melbourne virkningen af 0.2 ppm af giften på bananfluer. Deres hjerne viste tydelige tegn på skader efter få dages eksponering af giften

“Der er ofte en antagelse om, at økologisk er lig med sikrere, men vores undersøgelse finder, at det ikke er tilfældet. Spinosad er nu registreret til brug i over 80 lande, og det udgør en langt større risiko for gavnlige insekter end tidligere antaget. Hvad angår det, er de lave koncentrationsniveauer, der anvendes i denne undersøgelse, det, der almindeligvis findes i grundvandet eller i luften ved tilfældig eksponering.”

udtaler professor Batterham ligeledes fra University of Melbourne.

 

https://geneticliteracyproject.org/2022/03/07/organic-label-doesnt-always-mean-safer-study-finds-spinosad-insecticide-found-to-be-more-damaging-to-beneficial-insects-than-synthetic-imidacloprid-neonicotinoid-banned-in-europe/#Echobox=1674975465