ForsideUncategorizedØL indrømmer: Ingen evidens for økologi

ØL indrømmer: Ingen evidens for økologi

-

Økologisk Lndsforening har længe plæderet for, at momsen skulle nedsættes på økologi. Disse varer er op til ti gange dyrere end normale varer, og Økologisk Landsforening mener, at samfundet med nedsat moms skal finansiere en højere profit på økovarerne.

Det skulle nu være muligt fordi EU har tilladt, at man kan sænke momsen på “miljøgavnlige” varer. ØL fremfører bl.a.

…eftersom økologi er omfattet af sit eget regelsæt, der skal sikre øget hensyn til miljø og sundhed…

Økologisk øl koster op til ti gange mere.

så er økologiske varer sikret en plads på hylderne med nedsat moms. Interessant er det imidlertid at ØL ikke anfører egentlig evidens for at de mange økologiske regler har medført målelige forbedringer af for eksempel drikkevand, naturkvalitet, sundhed eller klima.

Der er ingen grund til at tro, at økologisk spiritus skulle være “sundere”.

Det skyldes nok mest af alt, at sådanne målinger ikke findes. Derimod er der masser af evidens for, at økologi sviner med næringsstoffer, belaster klimaet med drivhusgasser og i øvrigt benytter gængse pesticider og antibiotika i produktionen. Økologisk produktion af mælk kræver 628 liter vand pr. liter mælk, og økologisk øksekød kræver 16.000 liter vand pr. kg. kød.

Og der foreligger en klar afgørelse fra vores svenske broderfolk om, at der ikke er grundlag for at anprise økologi for at være “sundere”.

https://okonu.dk/politik-og-udvikling/doren-er-aben-for-lavere-moms-pa-okologi