ForsideDen økologiske illusionNetto svarer i øst, når man spørger i vest

Netto svarer i øst, når man spørger i vest

-

Vi har spurgt Netto, hvilken dokumentation de har for påstå, at “Økologien tæller”. De svarer med nogle andre udokumenterede påstande, og henviser klagerne til selv at fremsøge dokumentation i et besynderligt bestillingsarbejde fra 2015. Hvor der pudsigt nok heller ikke findes egentlig evidens for økologiens påståede velsignelser.

Problemet er, at den slags sludder kan man ikke påklage. Forbrugerombudsmanden, der normalt påtaler brud på markedsføringsloven, kan, i følge ham selv, ikke påtale brud vedrørende fødevarer. Fødevarestyrelsen, som egentlig er myndighed for den slags klagesager henviser til Forbrugerombudsmanden, ved vidende at har ikke tør røre ved sagen. Til sidst ender forbrugeren med at skulle bede private tredieparter og at klage på hans eller hendes vegne, hvilket fremstår som er gedigen obstruktion, som kun kan tage modet fra forbrugeren.

Netto svarer på vores henvendelse af 29. september 2023: