Økologisk prisfusk

Coop og Arla skjuler de exorbitante overpriser for økologi. Økologi storsviner med overflødig emballage

-

Æskerne med flødeost står pænt på række i køledisken med oversiden udad, så man ikke ser højden på æskerne. De ser lige store ud set fra kundens ståsted. Prisen er endda den samme, så hvorfor ikke bare vælge økologisk og få lidt god samvittighed gratis med hjem?

Økologisk flødeost koster 166 kroner pr. kilo.
Almindelig flødeost koster kun 124 kroner pr.kilo, men man skal have læsebrillerne på og god tid for at opdage at prisforskellen er på 34%

Men skinnet bedrager. der er 150  gram i den økologiske æske men 200 gram i den anden. Vægten af indholdet fremgår hverken af for- eller bagside, men på den korteste side helt ude i hjørnet, står det: 150 gram. Mere diskret kunne Arlas marketingfolk næppe placere denne vigtige oplysning. Og jovist, kiloprisen fremgår af prisskiltet, men med de mindst mulige bogstaver.

Øko bruger mere emballage

Hvad man derimod slet ikke bliver bekendt med er, at den økologiske vare har en meget større aftryk på klima og miljø, fordi der skal fire pakker til 600 gram flødeost, mens man kan nøjes med tre pakker normal ost. Så kunden får altså trods alt noget for sine penge, nemlig mere emballage og dermed større klimaaftryk og mere forurening af natur og miljø.

For klimaets skyld: boycott økologi.